‘De Wijde Wereld – op reis met Schubert’
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis.
Van dorp naar dorp, op zoek naar werk – én de liefde.
Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op zijn pad naar volwassenheid: een zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen.
Data
Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Poëtisch muziektheater voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar). De voorstelling duurt ca. 1 1/2 uur (incl. pauze)
★★★★★THEATERPARADIJS
Eigenlijk is alles aan deze voorstelling te benoemen met schitterend en prachtig.
Voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar)
Meer informatie over deze voorstelling:
Voor deze voorstelling werd speciaal voor het marionettentheater een nieuw verhaal gemaakt. Liederen uit Schuberts beroemde cyclus ‘Die Schöne Müllerin’ (1823), maar ook andere, onbekende liederen van Schubert vormen de leidraad. Een afwisseling van aansprekende liederen en vele komische intermezzo’s.
De liederen zijn in het Nederlands vertaald, en worden afgewisseld met instrumentale muziek van Schubert en een soundscape van natuurgeluiden.
Bij de audio-opname worden bariton Wiebe Pier Cnossen en mezzo-sopraan Florieke Beelen begeleid op een originele Erard-vleugel uit de tijd van Schubert. De instrumentale muziek wordt uitgevoerd op vleugel, cello en klarinet, o.l.v. Vaughan Schlepp, met wie wij onder meer ook onze veelgeprezen CD van De Toverfluit maakten.
Met dank aan
Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door crowdfunding, Zadelhoff Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gravin van Bijlandt Stichting, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Internationaal Vocalisten Concours, Van den Berch van Heemstede Stichting
Amsterdams Marionetten Theater
Nieuwe Jonkerstraat 8
(bij de Nieuwmarkt)
1011 CM Amsterdam
Amsterdam Marionette Theatre
info@marionettentheater.nl
020-6208027
© 2025 Amsterdams Marionetten Theater. Built using WordPress and the Mesmerize Theme