home english you tube AMT facebook twitter 

 


In het sfeervolle marionettentheater, een heel bijzonder eenmalig concert:

zo.  4 nov. 2018 / aanvang 15.00

dubbelconcert:
Wolfie Mozart & Vaughan Schlepp

De jonge Wolfgang Amadeus Mozart – Wolfie voor intimi. Wie kent hem niet?
Zijn muziek is wereldberoemd, en nu is er eindelijk de kans om hem persoonlijk te ontmoeten!
Voor een eenmalig concert komt hij speciaal naar Amsterdam. En: hij koos niet voor het Concertgebouw maar voor het Amsterdams Marionetten Theater! Wij zijn natuurlijk zeer vereerd...

Wolfie treedt samen op met pianist Vaughan Schlepp. Vaughan maakte met het Amsterdams Marionetten Theater onder meer unieke CD-opnames van Mozarts ‘De Toverfluit’ en ‘De Impresario’.  
Wolfie en Vaughan speelden al eerder samen tijdens tournees van het marionettentheater in Franktijk, Rusland en Italië. Ze zien beiden uit naar het weerzien in Amsterdam! En natuurlijk brengen ze ieder hun eigen instrument mee voor dit bijzondere concert...

Vaughan Schlepp (Tokio, 1956) trad op vijfjarige leeftijd voor het eerst in het openbaar op. Als uitvoerende op clavecimbel en op oude en moderne piano geeft Schlepp door de gehele wereld vele concerten, lezingen en master-classes. Hij maakte een groot aantal CD-opnames. Schlepp houdt zich intensief bezig met het maken van muziekbewerkingen en reconstructies van deels verloren gegane manuscripten.

Wolfgang Mozart (Salzburg, 1756) schreef zijn eerste pianoconcert toen hij 4 jaar oud was. Op vijfjarige leeftijd trad hij voor het eerst in het openbaar op. Hij gaf concerten door heel Europa: met zijn zusje Nannerl trad hij als 10-jarige op in Amsterdam. Er verscheen een groot aantal CD’s van al zijn opera’s, symfonieën, pianoconcerten en sonates.

Voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar)

Kaartverkoop

€16,- / kortingtarief €12,- / kinderen 7,50
Kortingtarief geldt voor CJP / Studenten / Stadspas

Mozart marionette